Съзнателно общуване. Автентичност. Лидерство на участието.


Добре дошли на личната ми страница!

Радвам се, че по някакъв повод можем да се „срещнем” тук и ще се радвам ако с написаното в блога или с предстоящите ми изяви мога да съм в подкрепа на пътя ви.

Открих призванието си през 1998. „Случайно” както стават всички истински неща. Поканиха ме да участвам в семинар за интеркултурна комуникация и по време на 10-те дена си дадох сметка, че това хората да се свързват помежду си отвъд националните, религиозните и личностните си особености е ключът към щастието на планетата. Обучавах се в методи за работа с хора и групи, методи за социална промяна и гражданско участие, методи за личностно развитие, за диалог, колективна интелигентност и лидерство на участието. Първата си група водих през 1999г. и оттогава досега не съм спряла да го правя.

Темите, по които работя се променят с годините, но истината е, че винаги са гравитирали около свързването със себе си и свързването с другите.

Професионалният ми път мина и през метода на Ненасилствена комуникация, с който в България станах много по-популярна отколкото можех да си представя и макар че за много хора съм „лицето на ненасилствената комуникация” истината е, че ползвам и много други методи в работата си.

Откакто станах майка много ме занимава темата за родителството и връзката родител-дете. През 2014-та минахме пътя Камино пеша (800 км.) със съпруга ми и оттогава в личен план ме вълнува темата за съзнателното ходене като възможност за лична трансформация и природата като учител. В бизнес средите работя с хора, които припознавам като лидерите на бъдещето – хора, които прегръщат емпатията като водеща наравно с целите и които избират методите на участието пред контрола.

От 2011 Communication Academy (www.communication-academy.eu) е най-големият ми личен проект и пространство за учене и израстване.

Работя индивидуално с хора под формата на еднократни емпатични срещи, поредица от емпатични коучинг сесии или индивидуално обучение. Работата ми с групи е по заявка за конкретно обучение или отворени лекции, семинари и обучителни курсове. За предстоящи събития вижте тук.Фасилитиране

Напоследък в много фирми и организации се говори за нуждата от единство, общосподелената визия на всички звена на управление и изпълнение и общосподелен ангажимент по отношение развитието на фирмата и постигане на целите. Тези нужди изискват и подходи, които зачитат правото на всеки да има мнение, да изрази открито своите притеснения и предложения и в един отворен диалог да се намерят алтернативи и/или паралелни решения. Прочети повече


Коучинг

Коучингът е модерно понятие, за което има много и различни дефиниции, но всички те се обединяват около основното: при коучинга двама човека работят заедно за постигането на определени цели. В този смисъл коучингът винаги предполага изминаването на определен път; придвижване от една точка в друга. Прочети повече


Предстоящи събития

Можете да разгледате семинарите, лекциите и курсовете, в които участвам и водя, в различните подкатегории.