Консултация с мен

Скъпи родители,

Когато направих групата “Емпатичните майки”, която по-късно преименувах на “Емпатичните майки и татковци” нямах представа какъв голям интерес ще има към нея.  Мислех си, че това ще сме 20-тина мами, които ще си бъдем подкрепа в отглеждането на децата и на които ще мога да  бъда полезна дистанционно със съвети около практикуването на емпатията и ненасилствената комуникация. Понастоящем групата е няколко хиляди и продължава да се разраства, а в някои дни достига до над 100 нови заявки за включване.

Изключително съм щастлива да виждам, че толкова много родители търсят начини да преодоляват трудностите в родителството, разчитайки на съзнателно вглеждане в себе си, на общуване с разбиране и изслушване и на изграждане на дълбока и автентична връзка с децата. Вярвам, че това е начин да се погрижим да предадем на поколенията след нас ценностите на свързването,  съпричастността и грижата към нас самите и към околните.

Групата е място, в което всеки може да постави въпрос или да сподели ситуация, която го тревожи и да получи както споделен опит от други родители, така и насоки за използването на емпатията, евентуалните първопричини зад действията на децата и конкретни въпроси или подходи, с които да се промени начинът, по който дете и родител общуват.

В началото успявах да отговоря на всеки въпрос в рамките на деня, в който е зададен, както и да се включвам в дискусиите и да коментирам някои коментари също. Напоследък за мое голямо разочарование покрай всички курсове, семинари и индивидуална работа с хора не успявам да коментирам някои въпроси със седмици. Много хора избират да ми пишат на лично съобщение също. Стремя се винаги да отговарям и досега не мисля, че съм пропуснала някой въпрос, но изпитвам недоволство от себе си, защото ми се иска да мога да съм навременна и задълбочена подкрепа за хората, които искат да поканят емпатията в живота си, а понякога ми отнема много време да отговоря.

За много от въпросите имам и аз въпроси, които биха ми дали по-пълна представа за ситуацията и емоционалните реакции на деца и родители, а те са основата за възможните препоръки. С малкото информация, която имам често се опасявам, че препоръките ми са повърхностни или неточни.

Диалогът е съществен елемент в емпатията, за да може да е истинска и затова реших да обявявам дни за телефонни консултации, за да може въпросите, които имате да бъдат детайлно обсъдени, насоките ми да са резултат от дълбоко разбиране на Вашия житейски контекст и резултатите по-осезаеми.

Също така, получавайки заявките Ви на едно място ще е по-лесно за мен да съм на разположение за Вас отколкото получавайки ги на няколко места.

Аз съм от хората, които вярват, че нищо не може да замени живите срещи и знам, че тези консултации по телефона едва ли са най-перфектното решение, но към момента може би са една добра възможност.

Ако искате да се уговорим за консултация опишете ми накратко каква е ситуацията/ темата, която Ви вълнува и в какви дни и часове е удобно за Вас.  Аз ще Ви отговоря с две-три възможности за дни и часове и ще се уговорим.

Консултациите по телефона са на цена 60 лв. Цената включва самата консултация и последваща кореспонденция за приложението на препоръките и евентуалните промени. Заплащането е предварително.

Ще се радвам да съм полезна!

Еми

П. С. Групата Емпатичните майки и татковци си остава отворена и активна, така че ако не искате лична консулатция може да пишете и там. Уговорката от моя страна остава, че отговарям при първа възможност, което понякога отнема време.

Имате въпрос?

Пишете ми!
Ще се радвам да съм Ви полезна.

9 + 15 =