Препоръки

Работя с Емилия вече повече от четири години по съвместни проекти за обучение на мениджъри в умения за управление на екипи, лидерство и ненасилствена комуникация. Освен това обучаваме обучители и правим световни и местни дискусии с метода „Световно кафене” като отваряме нови пространства за развитие на нас и на нашите клиенти. Горещо я препоръчвам като професионалист, който може както да запали огън сред хората с които работи, така и да го превърне в пламък в душите им дълго след това. За мен е удоволстие да работв ЗАЕДНО с Емилия, защото тя е коректен и силен партньор, на когото може да се разчита.

Драгомира Шулева,  управител  ЗАЕДНО ЕООД


Запознах се с Емилия през 1999 в работна група в програма за младежки обмен на Балканите и оттогава сме работили заедно по различни проекти първоначално за обучение на младежи, а по късно в проекти за образование на възрастни и бизнес развитие. През всички тези години за мен е удоволствие да работя с Емилия. За мен тя притежава рядкото и неуловимо качеството, което наричаме харизма. По този начин нейното присъствие заедно с богатия и опит в различни международни форуми и личната и всеотдайност да използва методи на работа, които вдъхновяват въвличането на всички не биха могли да ви оставят по-малко от удовлетворени, ако участвате в нейни обучения/ семинари. С креативността, дисциплината, невероятна си енергия и несекващ ентусиазъм всеки може да е сигурен, че Емилия ще направи каквото е възможно, за да постигне желаните резултати.

Били сме обучители заедно в няколко международни семинара, в които предизвикателствата бяха големи и работехме наистина здраво. При все това благодарение на Емилия да работим заедно беше и леко и ползотворно за всички. Винаги съм и се възхищавал за начина, по който умее да мотивира участниците, да ги предразполага и да споделя ентусиазма си с тях.

Накрая, но не на последно място съм благодарен да споделя, че Емилия беше мой личен ментор и коуч за повече от година. Тя ме въведе в същността на коучинга и ме доведе до нивото, в което можех да използвам ефективно коучинг в работата си. Понастоящем това е умение, което напълно съм интегрирал в стила си на управление и мога с цяло сърце да препоръчам Емилия на всеки мениджър, който би искал да подобри уменията си.

Като човек Емилия е жена, която живее ценностите, в които вярва и съм горд да я нарека и мой верен приятел.

Али Гюлюм
Изпълнителен директор, Девелор, Турция


Запознах се с Емилия Илиева на представяне на Принципите и стъпките на метода за ненасилствена комуникация във Фрайбург, Германия. Година по-късно посетих неин семинар и за пореден път се убедих в нейния висок професионализъм. Бях особено впечатлена да видя, че Емилия не просто преподава, тя въплътява това, за което говори.

Участието ми в семинара беше за мен едно богато и осъзнаващо преживяване. Допадна ми, че в семинара теоретичното разбиране на метода се комбинира с лично практическо усвояване и най-важното за мен, че си тръгнах обогатена и вдъхновена да използвам метода в живота и работата си катo коуч.

Здравка Щнайдер, НЛП и ИЛП коуч
www.resonances.info