“В диалог с чувствата” е едногодишна програма за практикуване на емпатия в група. Всяко умение има нужда от периодично подхранване, за да не залинее и заедно с това всички бихме били по-съзнателни за решенията и действията си, ако навреме се свързваме дълбоко с потребностите си и те станат отправна точка за нас.

От друга страна веднъж месечно е достатъчно често, за да ни държи будни и достатъчно рядко, за да не ни тежи, нали?!

Срещите ще протичат под формата на емпатичен кръг, в който всеки има възможност да даде и да получи емпатия. Получаването на емпатия обикновено ни носи дълбоко усещане за мир и разкрива за нас потребности, които не сме осъзнавали, а всъщност тяхното своевременно удовлетворяване е най-вярната посока за нас в даден момент.

Емпатичен кръг

“В дилаог с чувствата” е за Вас:

  • Ако искате да разбирате по-добре чувствата си и да сте свързани както със самите чувства, така и с корена зад тях (потребността);
  • Ако се стремите към повече емоционална стабилност;
  • Ако вярвате, че ви е време да спрете да приемате нещата лично;
  • Ако ви е важно да управлявате емоционалните си състояния;
  • Ако И се иска да се грижите за себе си по начин, който дълбоко ви подхранва.

 

Основно твърдение в ненасилствената комуникация е, че чувствата са най-прекият път, за да осъзнаем потребностите си и да се погрижим за тях. А самото предприемане на действия, съзвучни с потребностите ни вече носи позитивни чувства. Затова може да се каже, че щастието се крие в това да знаем какви са ни потребностите и да си позволим да ги живеем.

Подхранването с емпатия веднъж месечно ще ни позволява в дълбочина да осъзнаваме мотивите за действията си и да взимаме решения, които са пряко обещание за повече позитивни състояния и емоции. Заедно с това подобна група е източник на лична подкрепа за всеки участник, възможност за нови приятелства и запознанства с будни, търсещи хора.

Но може би най-важното за курса “В диалог с чувставата” е че това е грижа за нас самите. Пространство, в което да обръщаме внимание на чувствата си, да сме уязвими в безопасна среда, да се изправим пред страховете си, за да ги надскочим, да си признаем от какво ни боли, за да се излекуваме и т.н. Време за нас, в което казваме “да” на “живите за нас неща” отвъд предпочитанията какви да са те.

 

Автор и водещ на курса

Емилия е определяна от мнозина като лицето на Ненасилствената комуникацията и Емпатията в България. Тя е един от първите обучители за България и основният, който през последните 12 години системно развива както популярността на метода в страната, така и екипи от хора, които да го прилагат и преподават нататък.

Провела е стотици обучения, лекции и семинари в България и Европа свързани с темата за Ненасилствената комуникация и Емпатията.

Информация за курса

Както казахме това “В диалог с чувствата” е едногодишна програма за практикуване на емпатия в група. Отделните семинарни срещи се провеждат всеки месец, на предварително определена дата. Срещите ще протичат под формата на емпатичен кръг, в който всеки има възможност да даде и да получи емпатия.

 

Дати на еднодневния присъствен семинар: 

14 януари, 18 февруари, 11 март,

15 април, 13 май, 10 юни,

8 юли, 12 август, 2 септември,

7 октомври, 11 ноевмри, 2 декември 2018г.

 

Часове на провеждане за всяка от датите 10:00 – 17:00.

Регистрация в няколко стъпки:

  • За регистрация или въпроси пишете на: info@communication-academy.eu 
  • Имате въпроси? Позвънете ни на 0888/956 795

Цена на курса

Ако за някои от месеците няма да може да участвате на живо, ще получите писмен материал по разглежданите теми и възможност за индивидуална практика.

ИНДИВИДУАЛНО

600 лв.

Записване на един
участник в курса.

ДВОЙКА

900 лв.

Вторият човек се
включва с 50 % отстъпка.

Ако за някои от месеците няма да може да участвате на живо, ще получите писмен материал по разглежданите теми и възможност за индивидуална практика.

 

Ако имате желание да се включите, но таксите за участие в този им вид са непосилни за вас и семейството ви, моля пишете ни коя е възможната за вас сума, за да намерим начин да се включите.