“Кой цвят съм днес?” е комбинация между дизайнерски календар за 2018 година, който ще имате възможност да оцветите и досътворите собственоръчно и едногодишен курс за по-дълбоко свързване и осъзнаване на чувствата ни.

За чувствата често казваме, че са цветовете на живота и затова решихме съвсем буквално да се заиграем с цветовете и чувствата като ежедневна практика за вглеждане в себе си и творене.

Всеки месец от 2018-та ще има различна форма и различен начин на оцветяване, заедно с постепенно разширяване на речника за чувствата, които да търсим в себе си.

“Кой цвят съм днес?” е еднакво приложим за възрастни и за деца. (За децата, които все още не могат да четат ще имаме да им четем кой цвят с какво чувство е свързан.)

 

Какво ще се случва всеки месец?

 

На всяко първо число ще получавате насоките за предстоящия месец с варианти за избор на формата и размера, по които искате да творите + списък от чувства, заедно с препоръки за цвят за всяко чувство.

Всеки ден оцветявайки вашия календар за месеца, ще имате възможност да изследвате какви чувства са ви провокирали през деня  или какво чувствате в момента.

Всеки месец ще се различава от предходния, защото изненадите са важен момент, за да поддържаме мотивацията си и интереса си цяла година, така че ще се грижим да не ви доскучае ☺

Защо да участвам?

Подобна практика на ежедневно свързване с чувствата подкрепя общото ни усещане за свързаност с “живите за нас неща” и зачитане на това, което се случва вътре в нас не само като мисли и преценки, но и като емоционални реакции. Подобно зачитане може да се окаже съществен елемент в това да бъдем сами на себе си емоционална подкрепа в предизвикателни ситуации. За някои хора това би възпитало усещането за повече емоционална стабилност, за други малко повече чувствителност. Най-вероятно е курсът да засили и чувствителността за чувствата изобщо и да обогати както речника за чувствата, така и изказа.

 

Даниел Голмън твърди, че емоционалната интелигентност се мери според това доколко хората успяват да назоват както основни чувства, така и техни нюанси.

Ако това е така, то и емоционалата интелигентност би трябвало да се повиши. ☺

Колко време на ден?

Знаем колко е забързан животът в наши дни и затова ни се иска това време за съзнателно вглеждане в себе се да не се окаже поредното нещо за правене. Мислим си, че самото оцветяване не би ви отнело повече от 1 минута, но препоръките са да отделяте толкова време, колкото вие усещате, че подхранва връзката ви с емоциите.

Кои сме ние:

Емилия Илиева-Крайнова и Мира Пъдевска

Еми и Мира, освен че сме родени на една и съща дата, със само няколко години разлика, имаме сходни виждания за живота, вдъхновяват ни едни и същи неща и вярваме в силата на автеnтичното изразяване на себе си.
Еми работи с думите и тишината между тях, Мира с образи, картини и цветове.
“Кой цвят сме днес?” е първият ни общ творчески проект, който създадохме в поредица от вкусни цветни срещи.

Регистрация в няколко стъпки:

За въпроси и регистрация пишете ни на info@communication-academy.eu 

Цена на курса

ИНДИВИДУАЛНО

90 лв.

  • Таксата се заплаща еднократно и е валидна за цялата 2018-та година.
  • Освен материалите за всеки месец за участниците в курса ще бъде създадена Фейсбук група за споделяне на готовите цветни творения, тематични статии и други полезни и вдъхновяващи изненади.

 

 

Ще се радваме да сме заедно в това пътуване!