ПРОЦЪФТЯВАНЕ: Ритрийт Дивата жена 2023

ОТ 30.06 В 18:00 Ч. ДО 9.07 В 15:00 Ч.

В РОДОПИТЕ

И така, дойде моментът да обявя пожеланото от двете групи Дивата жена през юли и септември 2022 – дълъг ритрийт през 2023 с достатъчно от всичко, което ни е нужно на нас жените, за да се забавим, отпуснем и преоткрием кои сме сега. Не какви сме били или какви сме си представяли, че ще бъдем, а какви сме тук и сега.

В моите представи и намерения ПРОЦЪФТЯВАНЕ: Ритрийт Дивата жена 2023 е дълбоко, целебно и трансформиращо преживяване. Почивка, подхранване и празнуване. Оттегляне от света за едно сияйно завръщане.

Защо дивата жена?

Всички жени носим в себе си спомена за дивото, което е било част от дните и нощите ни не чак толкова отдавна. Този спомен е извор на сила. Но само спомен често не стига. Нужно е и завръщане и потапяне отново от време на време в първичната сила на природата и лечебната ласка на Земята.

В началото на лятото, когато плодовете бързо наливат сладост и узряват, узрява и моментът за малко бягство в дивото и дълбоко свързване с дивата жена във всяка от нас и нейните нужди.

ПРИРОДАТА
Да посрещнеш изгрева, да изпратиш залеза, да посрещнеш луната. Да си събереш дърва. Да запалиш огън сама. Да вплетеш дим в косите си. Да откриеш твоите билки. Да ги запариш за твоя чай. Да усетиш топлината на земята. Да се изкъпеш в росата. Да омесиш хляб. Да му попееш. Да го благословиш. Да го споделиш. Да полежиш на тревата. Да се разходиш по звездите. Да оставиш вятъра да пофлиртува с полата ти. Да се изкъпеш със слънчева вода…
Дивата жена е заземена, вкоренена и силна. А Родопите са ни на една крачка буквално и са идеалното място за потапяне и разтваряне в женската ни същност.

АВТЕНТИЧНО ДВИЖЕНИЕ
Дивата жена обитава тялото си. Разпознава нуждите му. Почита мъдростта, която носи. Знае, че тялото е глас и слуша. Сесиите с автентично движение позволяват да заобиколим ума с всичките му предпочитания, илюзии и съпротиви и да видим истината за себе си през очите на тялото, което никога не лъже. Като лечебна практика автентичното движение дава неочкавани отговори за произхода на различни неразположения и заболявания, а понякога и директни послания за нужното действие.

ЕМПАТИЯ
Дивата жена се свързва. Женската мъдрост е мъдросттта на заедността. През връзката с другите достигаме до дълбочината, за която копнеем. Дивата жена слуша и чува отвъд думите. Чувствата и потребностите ни. Тези, които познаваме, тези, които предпочитаме, тези, които не смеем да признаем, че носим… Ще има място за всичко, което е живо в нас и иска да бъде видяно, чуто и осъзнато. Емпатията е дълбокото свързване със себе си, със значимото тук и сега, с посоката, която има най-дълбок смисъл за мен.

ВРЪЗКА С НЕНАЗОВИМОТО
Дивата жена използва ритуали. Тя знае как да почита святото и да го кани. Тя знае и да моли и да тропа с крак. Ще използваме билките, които растат по полята и гората, за да създадем свои целебни ритуали.

ПРОСТРАНСТВО ЗА ТВОРЕНЕ
Дивата жена прави от нищо – нещо. Създава с ръцете си красота, било да свие венец, да сготви ароматна гозба, да поднесе чай, да рисува кротко и изящно или да сплете плитка…

10 дена, посветени на всичко това в ярка плетеница от светли преживявания в подножието на Родопите. В програмата са включени ритуален преход до свещено място над селото и ежедневно посещение на див минерален извор.

Кога: 30 юни 2023 – 09 юли 2023

Къде: Родопите, 1ч.30 мин от София, 30 мин. от Пловдив в посока Брацигово.

За регистрация и въпроси пишете ми на info@communication-academy.eu

Максимален размер на групата: 20 дами

Регистрацията приключва със запълване на местата.