Via Empathica е дълбоко потапяне в света на емпатията и запомнящо се преживяване на силата и да свързва, променя и лекува.

6 месеца, посветени на признаването и осъзнаването на емоциите ни и на съкровения глас на потребностите, които осмислят всяка ситуация и могат да ни донесат истински вътрешен мир.

6 месеца на сълзи и смях, на готовност “живото в нас” да има право да бъде изразено по автентичен и жизнеутвърждаващ начин.

Via Empathica e комбинация от дълбока лична работа и обучителен курс. Тъй като интелектуалното знание и разбиране се изчерпва с формулата “свързване на човешките чувства с човешките потребности”, практиката с всичко, което животът ни поднася, изпълва с плътност и незабравими истории тази теория.

Когато си част от група, в която има място за всичко, което си и за всичко, което преживяваш и когато от пространство на присъствие и вътрешна тишина биваш подкрепян в продължение на половин година някак естествено човек се научава да може да присъства така за себе си, че да има място за всичко, което е и което преживява. Емпатията към себе си “се учи”, знаейки с всяка клетка на тялото какво е някой да има емпатия за теб.

За нашето поколение малцина са тези, които са се научили от родителите си. Повечето се учим в стремежа си да можем да го дадем на поколението след нас било от ролята на родители, било значими роднини, било учители…

Така малко по малко личните ни преживявания със силата на емпатията ни правят все по-уверени да подкрепяме хората около нас с възможността да ги чуем, да чуем и какво мислят и от какво се нуждаят и какво не смеят да изразят. Това е особено валидно за професионалисти, които работят в подкрепа на личностното развитие и израстване на хора.

Предстоящият 6-месечен курс е 7-мо издание на Via Empathica

С увереност мога да кажа, че за много от участниците е изиграл трансформираща роля в начина, по който разбират себе си и мотивите си, общуват с другите и изразяват позициите и нуждите си, свързват се и подкрепят децата си, партньорите си, колегите си, клиентите си…

В допълнение участието им е и истинско професионално развитие, защото умението да слушаш с емпатия и да изразяваш себе си ясно и автентично се цени във всяка област.

За участие в този курс е нужно да ми изпратите отговор на въпроса “Как вярвам, че емпатията би обогатила живота ми?” и в случай, че считам, че този курс е подходящ за вас, ще изпратя подробна информация за темите на курса, финансови условия и начин на провеждане.

Датите за 2023-2024 година са както следва:
17-19 ноември 2023
15-17 декември 2023
12-14 януари 2024
16-18 февруари 2024
22-24 март 2024
19-21 април 2024

Часовете са петък вечер от 19:00 до 22:00. Събота и неделя от 10:00 до 17:00.

Може да ми пишете на: info@communication-academy.eu

Регистрациите приключват със запълване на местата.