За успеха е писано толкова много, че едва ли мога да кажа нещо радикално ново. Може би това, което мога да направя е да го кажа по нов начин или да го кажа отново, защото току виж някой ей сега е готов да го чуе или е отворен да го прочете от мен, вместо от някоя серизона книга.

И така…

Хората, които са успели са действали. Действали са, защото са вярвали в себе си. Вярвали са в себе си, защото е имало кой да застане зад тях. Това е!

Ако искаме да успеем ни е нужно поне един човек, който да вярва в нас повече отколкото ние вярваме в себе си. И да застава зад нас, а не зад постъпките ни. Защото грешки всеки от нас прави непрекъснато и няма нужда да си затваряме очите пред очевидни действия, които се разминават с желаното. Но когато някой застава зад теб като личност и човек с всички човешки и личностни предимства и недостатъци ние носим онази увереност, която прави действията естествени, дори и да са ни трудни.

Много хора действат действат и после казват: „Е, сега ще чакам малко да видя отзвук от действията си.'“ Ако отзвук не е имало досега, няма да има и след това. Изморяваме се не толкова от действията, колкото от действия, които обвързваме с очакване, че ще доведат до конкретни резултати. Ако резултатът не се е появил, значи не е било това нужното действие. Нещата понякога са точно толкова прости.

Почнете отзад напред:

1) Намерете някой, който вярва във вас повече отколкото вие в себе си. Това не би трябвало да е толкова трудно – почти всеки наш близък приятел може да свърше тази работа. Разкажете му какъв успех искате и го помолете да ви напомня от време на време къде искате да стигнете.

2) Действайте! Всеки ден. Имам предвид физическо действие – обаждане по телефона; четене на определена книга; поръчване на определен продукт; среща; писма и т.н. Нещо, за което можете да кажете „Направих го!“, а не „Помислих си!“

3) Намерете някой, в който вие вярвате повече отколкото той вярва в себе си. Кажете му, че искате да сте с него по пътя към постигането на някой мечтан успех. И от време на време му напомняйте накъде е тръгнал.

Хайде на добър час!  И чакам да се похвалите в скоро време с някой и друг, малък или голям – няма значение  – успех да е 🙂