Ето го и обещания втори цитат от книгата „Дива любов“ на Джил Едуардс. Като за размисъл в събота вечер…

Приятно четене и нека да сме цялостни същества!
„Западните общества ни учат  да се водим от лявата част на мозъка си.
Насърчават ни да не чувстваме – да потискаме или да отричаме чувствата си, да сме логични и аналитични, да живеем в главите си. Нашата култура и образователна система не цени емоциите и интуицията, така че докато израстнем до млади възрастни  по-голяма част от нас са загубили  връзка с това какво чувстват. Момчетата ги учат да не се разтройват. Момичетата ги учат да не се ядосват. По-голяма част нас от нас сме научени, че не може да се доверяваме на емоциите си, че емоциите са опасни, егоистични и дори детски и най-добре да бъдат пренебрегвани или поне да не се приемат насериозно.

Така ставаме странни, небалансирани, създания с половин мозък, които избягват нерационалната половина от природата си като задушават дните си със заетост, шум  и действия, избягвайки да прекарват време сами и притъпявайки сетивата си с пристрастявания.

Проблемът е, че логичната лява страна на мозъка живее на повърхността на реалността, докато емоционално-интуитивната дясна половина е мостът към дълбоката реалност. Така че, ако пренебрегвате чувствата си също така се и откъсвате от вътрешната си мъдрост и директната си връзка с Източника. “

„Wild Love © 2006 by Gill Edwards published by Piatkus”