Лятото преди две години попаднах на една статия от Джил Едуардс озаглавена „Дива любов”. Хареса ми комбинацията диво + любов защото дивото го свързвам с естественост – нещата такива каквито са, а не каквито ни се иска да са, за да са ни по-удобни. Основната идея на статията за мен тогава се концентрира в изречението, което помня и до днес „Дивата любов казва „да” на всичко.”

Миналата година попаднах на книга от същата авторка със същото заглавие „Дива любов”. Не знам дали книгата предшества статията или обратно, но в нея има пасажи толкова неподправено категорични, че ми се прииска да преведа някои от тях. Свързах се с издателството с молба да цитирам от книгата в блога и получих разрешение за използването на 400 символа. И така съвсем официално и с благословията на Piatkus Books Ltd. ето първите 317 символа.  Другите 83 ще ги запазя за някой друг повод.

Приятно четене и дано да ви вдъхновят и вас!

„Последните 3 000 или 4 000 години се бяхме фокусирали върху развитието на нашата ян енергия, мъжката ни енергия, желанието ни да се отделяме. Сега е време да се свържем отново и да изразяваме повече от ин енергията си, от склонността ни да се обединяваме и да сме заедно, от женската си енергия не като алтернатива на мъжката, а като допълнение към нея. Време е да подновим баланса в себе си, да осъзнаем както своята индивидуалност, така и че всички сме едно. Вече сме стигнали до най-далечната точка на отчуждението – от себе си, от другите, от земята – нашият дом и от общия ни творчески център. Време е да се събудим и да разперим отново крилете си. И кое е това, за което ще се събудим?

Свързаност. Свързаност със себе си, свързаност с природата, свързаност с невидимите пространства, свързаност с нас самите и с безусловната любов.

Спомняне. Ще си спомним нашите мечти и нашите визии; ще си спомним защо сме дошли тук, кои сме ние и че всички сме едно.

Осъзнатост. Осъзнатост за чудото на самия живот, което ще ни позволи да спрем да проспиваме всекидневните проявления на  чудеса в живота си. Осъзнатост за свободата и радостта, красотата и благодарността. Осъзнатост за тайнството и магията. Осъзнатост за човешкия потенциал, до който понякога само бегло се докосваме. Осъзнатост за истината на това, кои сме, какво чувстваме, какво съкровено желаем и какво сме дошли да дадем.

Светът може да изглежда пълен хаос, но хаосът е необходимият предвестник на промяната. Ако почистваме излишното ще се наложи да изпразним чекмеджетата и лавиците, да избършем праха от ъглите, да надникнем в шкафовете и да се изправим пред тъмния килер. И може и да е поразхвърляно за известно време. Но за да продължим напред се налага да погледнем честно какво преживяваме и да решим дали това е, което искаме да създаваме в живота си и дали не е време да направим някои свежи избори.„

„Wild Love © 2006 by Gill Edwards published by Piatkus”