Филмите обикновено идват при мен по препоръка на приятели. Понякога само с думите „мисля, че ще ти хареса.“ И нали и затова са приятели понеже знаят какво и как ми харесва, радва и вдъхновява обикновено познават 🙂

Adjustment Bureau, преведен на български „Агенти на съдбата“ е точно такъв филм. В него освен всичко друго има две послания, с които се чувствам много свързана и затова и пиша този пост.

В самото начало на филма, за всички, които се вълнуват от темата за харизмата и как думите ни да вдъхновяват хората има една реч (да, знам, че речта е на кандидат за сенатор, но нека това не ни отдалечава от посланието.) Това, което прави тази реч така вдъхновяваща ще видите, че не е защото е мислена и репетирана, а защото  извира от сърцето. Често казвам че по-важно от това, което казваме е защо го казваме и че най-лесният начин да вдъхновим някой е да сме автентични, да позволим на думите да извират от сърцето и да се доверим на енергията на момента. Вижте тази реч, няма нужда да обяснявам повече.

Другата също толкова значима тема и вече повод за създаване на целия филм е темата за влиянието, което можем да имаме върху хода на съдбата си; за доверието, което е нужно, за да направим стъпките, които наистина усещаме за правилни, а не тези, които си мислим, че са правилни или ни казват, че са правилни.  Показано по въздействащ начин, (макар и с малко повече ефекти може би), без да представя някаква гениална идея филмът е оптимистичен и ни напомня за силата да сме истински.

Ето и кратък преглед на: Агенти на съдбата.