Има думи, които се изтъркват от много слушане и като дискове в един момент започват да звучат фалшиво. Така макар да ни харесват ни се иска да ги заменим с нещо свежо и ново, с тръпката на първото чуване и пристрастяването за известно време след това.

Преди време обичах думата мечта и производните и мечтател, мечтание, замечтаност. После някак се разминахме в годините с тази дума и макар на моменти да е неизбежна започнах да и търся заместител.

Така се захласнах по думата сбъдване – почти синоним на мечта като се има предвид, че често чуваме и казваме „сбъдвай мечтите си!”

Сигурно всеки си мисли за мечтите по своя си начин, но за мен мечтата предполага някаква далечност, нещо, което някога, един ден, ако не ми мине котка път и положа нужните усилия, постоянство и търпение ще имам щастието да преживея.

Сбъдване носи друга енергия (или поне аз така си мисля). Сбъдването е приближаване, усещането, че пристъпвам в желаната посока, че действам и съм вярна на повелите на душата си сега, а не след време, евентуално някой ден.

Сред познатите си не съм известна с това, че съм търпелива, но съм известна с това, че забързвам нещата, ускорявам процеса на сбъдване и мога да бъде очевидно на страната на една мечта, независимо от всички вярвания, че може би не е сега времето, не е този начина, не е този човека и т.н.

Сигурно точно заради това ми качество попадам в най-неочаквани конфигурации за сбъдване на нечия мечта. Оказвам се липсващото звено за сбъдването сега, кратката пътечка до преживяване на желаното. И то не след време, един ден, някога, а сега или в съвсем обозримо бъдеще.

Пиша го този пост, защото не мога да познавам всички и не е и нужно да се забърквам в сбъдванията на целия свят. Обаче ми се иска всички да живеем сбъдвайки, а не мечтаейки за сбъдване. Нали всяко сбъдване вдъхновява всички останали с примера, че е възможно? И може би някой, който прочете това, ще засбъдва нещото, което сега му е на душа и на сърце. Защото мечтите са живот и възможност да преживеем истината за себе си сега. И даже и истината ни да се променя с времето, живеейки мечтите си сме истински във всеки миг.

Всъщност може и да сбъдваме и да мечтаем. Важното е да сме щастливи!

Ето и една песен озагавена „Свят-мечта”. Ако някой който чете това знае за песен „Свят-сбъдване”, моля да сподели 🙂

Dream World by Robin Thicke