2012  ще е година на емпатията за мен! Не че е нещо ново, но пък за сметка на това е категорично ясно. Съответно предаването на уменията за емпатично свързване ще е център и основа на цялата дейност, която  ще намирате по страниците на този блог.

Това, което не винаги става ясно на тази страница, но пък скоро ще е видно на официалния сайт на Communication Academy е, че голяма част от тази дейност се случва и благодарение на много видима и невидима подкрепа на различни хора, които по един или друг начин приемат и за своя каузата за разпространяване на идеите на емпатичното свързване  и ненасилствена комуникация. Едва ли тук бих могла да спомена всички. Със сигурност тези, които са подкрепили мен и темите, на които избирам да се посвещавам напоследък са повече от тези, които няма как да не спомена.

Сред тях са Мирослава Делчева-Пепелджийска – хомеопат, автор на My Colour, верен последовател на принципите на ненасилствена комуникация и основен двигател на курсовете за деца и родители; Емилия Славова – инициатор на първия родителски кооператив „Плейцентър Приятели”, всеотдаен радетел на привързаното родителство и вестител на университетско преподаване с емпатия; Силвия Йорданова – създателка на „Творчески център”,  вдъхновителка за творчество сред малки и големи и първият домакин на цикъла от лекции за родители „Възможностите и границите на Ненасилствената комуникация при отглеждане и възпитаване на деца”; Ники Русанов – вдъхновител на Емпатичните срещи, убеден последовател на емпатията като начин на живот и неизчерпаем осъществител на идеи; Теди Коцева – йога инструктор, също вдъхновителка на Емпатичните срещи и носителка на умението да организира без да организира; Ваня Жекова – писател, сценарист и „акушерка” на  „Екология на взаимоотношенията”; Зорница Трифонова – PR специалист, майка с голямо М, и музата на „Азбука на общуването”; Мина Стаматова – учител по призвание, жена чайка и белия гълъб в Дома на емпатията в Бургас; Екатерина Чонева – духовна изследователка и в моите очи жената, която прави чудеса, основен инициатор на започването на дейност в Пловдив; Поли Веселинова – инициатор на родителски кооператив „Приказен дом”, домакин на родителските срещи „Родителство и емпатия към себе си” и често наш учител за емпатията отвъд  думите; Ива Делова – архитект екологично строителство, инициатор на родителки кооператив „Къща Мусала”, организатор и почти съ-автор на първото издание на „Учителите, които помним”; Мария Цанева – фамилен терапевт, училищен психолог и съ-автор на училищния семинар „Учене и преподаване в партньорство и от сърце”; Ивета Бургаджиева – психолог, водещ на детски занимания за креативност и съ-автор на „Азбука на общуването”; Фиданка Чингова-Тодорова – водеща на арт занимания за деца и възрастни, учител в родителски кооператив „Детски стъпки” и автор на кукличките на Жирафа и Чакала за детските занимания.

Без тези хора през 2011 едва ли щях и аз и много от хората, които четат този блог да преживеем и половината от събитията, които ни събираха, за да се учим и развиваме заедно! Едно голямо БЛАГОДАРЯ към всички тях за доверието да създаваме заедно и да отглеждаме една нова идея!

Голямо БЛАГОДАРЯ и за всички хора, които се довериха и участвайки позволиха да имаме първи издания на всички семинари и курсове!

През 2012 продължаваме с нови сили и ентусиазъм. Очакваме ви да се включите там, където сърцето ви влече! И разбира се това не е всичко 🙂 За останалото малко по-късно…

Емпатични умения при работа с деца – Учителите, които помним

Емпатични умения в живота ни като цяло  – Емпатични срещи,  зима 2012

Емпатични умения при публични изяви – Харизматичният презентатор

Емпатични умения за родители – Родителство и емпатия към себе си

Емпатичните умения в партньорските взаимоотношения – Екология на взаимоотношенията

Емпатични умения за семейства – Мама, татко и аз